Reünie Lentesocial CGPA GZRIJ, 22 mei

Reunie Lente socialOp 22 mei (een week eerder dan initieel gepland) hebben we de jaarlijkse reünie lentesocial gehouden in de multifunctionele ruimte van de vliegbasis. De social werd een week naar voren gehaald vanwege het feit dat op 29 mei een groot evenement op de basis plaatsvond waar de MFR voor nodig was. Achteraf bleek dat het met het oog op het weer ook een gelukkig besluit was om te vervroegen want op 22 mei hadden we redelijk zonnig weer hetgeen een week later minder het geval was. En die zon hadden we ook nodig want er was een snackwagen besteld die ons zou gaan voorzien van heerlijke friet en daarbij horende lekkernijen.
De ‘Gezellige Brabander’ deed zijn naam eer aan en regelde vanaf ca. 17 uur een toffe sfeer op het terras naast de mess. Aan ons werd het vervolgens overgelaten om het logo van de gezellige Brabander (‘Onderweg naor un verrekes goei fisje’) alle eer aan te doen. En dat is gezien, de geanimeerde stemming op het terras voor de frietkar, helemaal gelukt. Voordat de frituur warm genoeg was om ons te voorzien van al het lekkers opende onze voorzitter Christa Oppers-Beumer de social en heette de ca. 70 leden van harte welkom.
Reunie Lente socialNa het welkomstwoord vroeg de voorzitter een van de gasten, GenMaj Ton Tieland (voorzitter MiLu) naar voren. Ton draagt eind dit jaar de functie van voorzitter MiLu over en was in die hoedanigheid voor de laatste maal aanwezig bij onze social. Christa bedankte Ton voor zijn niet aflatende inspanningen om de postactieven en veteranen van de Koninklijke Luchtmacht meer te doen samenwerken en als één groep gezamenlijk te vertegenwoordigen bij CLSK in Breda. Bij het overhandigen van een cadeau (een mooie fles whisky) namens CGPA GZRIJ, sprak ze de woorden: ‘Na bijna 10 jaar voorzitter is het een goed moment om het stokje over te dragen. Ton en ik hoop dat deze kleine blijk van waardering je met plezier en genoegen laat terugdenken aan je tijd als voorzitter’. Heel veel dank voor alle steun en initiatieven om voor postactieven en veteranen het beste geregeld te krijgen.
Wederom werden een paar nieuwe leden geïntroduceerd, van harte welkom geheten en veel mooie gezamenlijke momenten toegewenst in ons midden. Commandant vliegbasis, Cdre Pier Schipmölder was ook aanwezig en genoot mee van de sfeer en de warme gezelligheid. In de bar ruimte (en zoals opgemerkt op het terras bij de snackwagen) werden de nodige bomen opgezet en verhalen gedeeld over de goede oude (koude oorlogs) tijd, die weer terug lijkt te keren. Onze expertise is weer gevraagd. Rond 19 uur werd de laatste ronde aangekondigd, waarna een ieder voldaan huiswaarts keerde.

Overzicht social

 

Foto's van de Reünie Lente Social