September 2018. Wat een dagtocht!! Dit had ik van te voren niet verwacht. Wat is er nou te zien op de Tweede Maasvlakte. Nou heel veel en zeer interessant.
Rond kwart over negen verzamelde zich 105 leden voor het bedrijfsrestaurant om in 2 bussen te vertrekken naar de Tweede Maasvlakte. Ongeveer 50 km voor ons eindpunt nog een kleine omweg gemaakt omdat de Tomtom van de bus niet was voorzien van de laatste update en de Tweede Maasvlakte er nog niet opstond.
Maar op tijd kwamen we aan bij Futureland het informatie centrum voor Maasvlakte. Kleine plaspauze en direct in de rondvaart boot. Onze reisleidster van Futureland had veel kennis van zaken en wij werden overladen met zeer veel feiten. Grootste containerschipWe zagen de grootste container terminal en het grootste container schip die wel 20.400 containers kon bevatten.Onderstel windmolens Ook de fabrikant SIP die de poten maakt van de windmolens op zee. Van dichtbij zijn deze onderstellen best wel groot.

 

 

 

 

 

zeehonden eiland Ook zagen we op een klein eilandje in de Tweede Maasvlakte een grote populatie zeehonden. Zij weten als geen ander dat ondanks alle bedrijvigheid in de haven het zeer goed vertoeven is op dit eilandje en de mens de zeehond hier met rust laat. Nou ja rust! Er werden veel foto’s vanaf de boot gemaakt. Nog een lunch buffet aan boord en daarna terug naar het informatiecentrum.

 

Lunch aan boordHier konden we de permanente tentoonstelling bekijken, maar kregen ook een presentatie over de aanleg en gebruik van de Tweede Maasvlakte. Enthousiast werd verteld, dat Nederland nog steeds een vooraanstaand land is op gebied van waterbeheer. Maar ook aan het milieu wordt veel gedaan. Het vrachtvervoer wordt teruggedrongen en goederentrein en binnenvaart worden bevorderd. Na de presentatie opnieuw in de bus om een rondrit te krijgen over het nieuw gewonnen stuk Nederland. Nu kregen we niet vanaf het water maar vanaf de weg een goede impressie van de kwaliteiten van de B.V. Nederland. Iets waar we best trots op kunnen zijn.
Na de rondrit door naar Fijnaart. Het is ieder jaar toch weer een puzzelstuk om een goede locatie te vinden om te gaan eten.
Diner in FijnaartMaar de voorzitter is hier goed in geslaagd. In de Fenderse Hoeve kregen we een uitgebreid buffet. Ik denk dat de eigenaar wel een beetje geschrokken is. Ondanks dat wij geen twintigers meer zijn, lieten we het ons goed smaken. Ook het toetje ging en nog vlot in. Met een beetje improvisatie van de eigenaar en de goede inzet van zijn personeel kunnen we ook op dit gedeelte van de dagtocht met tevredenheid terug kijken.

Een half uurtje later dan de planning kwamen we terug bij de basis. Helaas had het bewakingspersoneel ons niet meer terugverwacht. Maar na een klein gesprekje konden we toch onze auto’s weer ophalen bij het bedrijfsrestaurant.
Conclusie: Een zeer geslaagde dag. Chapeau voor de organisatoren van deze dag maar ook onze 105 leden die zijn meegegaan en die er gezamenlijk er voor gezorgd hebben dat we een zeer goede dag hebben gehad.

 

Foto's

 

2018 Dagtocht Maasvlakte Rotterdam deel 1

2018 Dagtocht Maasvlakte Rotterdam deel 2

2018 Dagtocht Maasvlakte Rotterdam deel 3