RondvaartOp een zonnige dag in augustus verzamelen 65 deelnemers zich op vliegbasis Gilze-Rijen voor een gezellig uitje naar Den Bosch: de jaarlijkse dagtocht van de Contactgroep Postactieven (Vliegbasis) Gilze Rijen staat weer op de agenda. Rond kwart voor tien vertrekken 2 bussen naar Den Bosch waar we rond 11 uur aankomen. We beginnen de dag met een rondvaart op de Binnendieze. Tijdens het wachten op onze 4 fluisterboten, die ons een andere zijde van Den Bosch gaan tonen, laten we ons het warme Brabantse worstenbroodje van Bakkerij Royal goed smaken. De schippers luisteren de rondvaart op met interessante en humorvolle verhalen, waarbij we ongemerkt ook wat opsteken over de rijke geschiedenis van Den Bosch.

Na deze rondvaart verplaatsen we ons te voet naar restaurant Carras waar we genieten van een kop koffie en de onvermijdelijke Bossche Bol.Bossche Bollen Daarna hebben de we tijd voor onszelf om Den Bosch te verkennen. Naast de Sint Jan, het Noord Brabants Museum en de vele terrasjes was de kermis deze dag ook een attractie. Om half drie verzamelt iedereen zich bij het oude Stadhuis. Hier krijgen we van de Kabinetschef van Den Bosch (in zijn vrije tijd ook gids in de stad) een interessante rondleiding waar we weer veel leren over de geschiedenis van de stad s’Hertogenbosch.

Het afsluitend dinerRond 5 uur verplaatsen we ons - wederom te voet - naar restaurant Grand Café Silva Ducis, waar we genieten van een prima diner. Voldaan stappen we daarna in de bus terug naar de vliegbasis waar we iets na achten aankomen. Vandaar vertrekt iedereen naar huis, terugkijkend op een leerzame maar vooral hele gezellige dag.
StadhuisNaast dit jaarlijkse uitje organiseert de Contactgroep Postactieven Gilze Rijen vijf keer per jaar een Social op de vliegbasis. Bent u ex-luchtmachter (burger of militair) en bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan een van onze activiteiten, neem dat contact op met de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook een kijkje nemen op onze website www.cgpagzrij.nl. U bent van harte welkom.

Foto's gemaakt door fotograaf Alex Beekmans