Grote Reunie Social 2017

Op 22 oktober jl. vond de geplande Reünie Social plaats. De locatie was als vanouds de Multifunctionele Ruimte op onze eigen vliegbasis Gilze Rijen.

Met ruim 100 deelnemers was deze bijeenkomst weer goed bezocht. De middag begon met een briefing over de operaties van de Koninklijke Luchtmacht in het midden oosten.
Daarna was er natuurlijk de social met maaltijd.

LezingDe lezing
Het bestuur probeert met enige regelmaat om iemand uit te nodigen die een interessant en actueel verhaal over de Luchtmacht kan vertellen. Alles onder het motto: Wij behoren tot de Luchtmacht van gisteren en wij willen graag iets horen over de Luchtmacht van vandaag.
Echter, de mensen die een boeiend verhaal kunnen vertellen over de actuele zaken van de Koninklijke Luchtmacht zijn ook vaak de mensen binnen die organisatie het meest op hun bordje hebben liggen. Ze hebben dus simpelweg meestal niet de tijd om een briefing te verzorgen voor “de postactieven”. Wij waren dan ook erg blij dat Kolonel van Deventer bereid was om te vertellen over de operaties van de Koninklijke Luchtmacht in het midden oosten.
Kolonel van Deventer deed dit op een bijzonder interessante en voor iedereen goed te volgen manier.
Ook de aanwezige dames waren aan zijn mond gekluisterd zeiden na afloop dat ze nu pas echt begrepen wat er allemaal nodig was voor een zogenaamd kleinschalige operatie met vier inzetbare vliegtuigen. Kortom, het was een geweldig interessante briefing die veel (nieuw) begrip heeft gekweekt. De niet aanwezigen hebben zonder twijfel iets gemist.
Bij menig feestje en bijeenkomst wordt wel eens onbegrip geventileerd waarom de Luchtmacht bij bepaalde operaties niet meer vliegtuigen ter beschikking kan stellen. We hebben nu minstens 100 mensen er bij, die met overtuiging zullen uitleggen hoe dat zit.

De social
2017 Reunie 08 300Na de lezing was er natuurlijk tijd voor de social en aansluitend het diner.
Onder het genot van een hapje en een drankje werd uiteraard nagepraat over de briefing en de eigen ervaringen uit het verleden, waarbij ook de sterke verhalen natuurlijk weer aan de beurt kwamen. Al met al, zoals we dat gewend zijn en in een prima sfeer, ook als vanouds.
Voor de maaltijd was deze keer was weer gekozen voor een diner dat geserveerd werd aan tafel.De warme Maaltijd
Sommige deelnemers vonden dat erg prettig, maar anderen lieten ook blijken dat het zelf ophalen aan het buffet wel wat meer reuring en interactie geeft. Maar hoe dan ook iedereen liet het weer goed smaken en ook deze keer ging iedereen weer tevreden huiswaarts.

Foto's van de social