Herfst- Mossel- Spareribs- social

Toespraak voorzitterNet als in vele afgelopen jaren (m.u.v. 2020 en 2021) hielden we in november, op de 16e om precies te zijn onze jaarlijkse herfst/mossel/spareribs social.
De social werd rond kwart voor vijf geopend door de voorzitter, Christa Oppers-Beumer. De microfoon liet het helaas afweten dus zocht ze naar een vlotte oplossing. Die werd al gauw gevonden door op de knieën op een barkruk te gaan zitten en met stemverheffing iedereen van harte welkom te heten. Ook de aanstaande ‘nieuwe’ commandant van het DHC, nu nog kolonel, Pier Schipmölder had de weg naar de Molenwiek gevonden en hij had het naar zijn zin gezien het feit dat hij bijna een uur bij ons doorbracht. De nieuwe C-DHC benadrukte het belang van de CGPA en de saamhorigheid die we met elkaar beleven. We kijken uit naar een plezierige en initiatiefrijke samenwerking.
Tijdens het welkomstwoord van onze voorzitter werden ook een aantal (aspirant) leden voorgesteld. De aanwas van nieuwe leden is een goede trend die we zeker moeten doorzetten. Christa verzocht daarom alle aanwezigen in zijn of haar omgeving te bezien of er voormalige KLu medewerkers zijn te vinden die mogelijk lid zouden kunnen en willen worden. Deze (mogelijk) nieuwe leden worden dan per brief uitgenodigd om tijdens een social een keer kennis te komen maken met de vereniging. Nieuwe leden zijn zoals bekend altijd van harte welkom. Want als in eerdere berichten aangegeven, wat is mooier dan het delen van een gezamelijk verleden uit de koude oorlog of daarna.
Mosselsocial_300.jpgVanaf ca. 17.00 uur werden de mosselen en spare ribs geserveerd. En dat smaakte als vanouds, weer bijzonder lekker. Een ieder kon zich daarnaast tegoed doen aan salade, overheerlijke frites en een keur aan sausjes. Het vantevoren indekken van mossel,- dan wel sparerib tafels resulteerde in een gewijzigde mix van tafeldames en heren. Daardoor kon het zijn dat je als vanzelf met andere meer onbekende leden in gesprek kwam. Een leuk neveneffect.
AdventskaarsAlle aanwezigen ontvingen voor vertrek naar huis een kerstgeschenk in de vorm van een adventskaars. Inmiddels is dit geschenk ook afgeleverd bij alle leden die niet aanwezig konden zijn bij de Herfst-, mosselsocial. Tegen 19 uur werd de laatste ronde aangekondigd. Daarna keerde iedereen voldaan huiswaarts.