Dagtocht Antwerpen

September 2019. Jaarlijks gaat het bestuur op zoek naar een mooie dagtocht voor onze leden. Aan dezelfde leden wordt gevraagd om ideeën aan te dragen, maar er zijn een groot aantal voorwaarden waaraan voldaan moeten worden. Dagvullend, voor iedereen wat wils, met de bus in een dag te bereizen, we moeten ergens eten en het moet betaalbaar zijn, maar het belangrijkste is wel dat in de afgelopen jaren een groot aantal goede dagtochten hebben plaatsgevonden en dat we proberen dit te evenaren of te verbeteren. Een moeilijke opgave. In de uitvoering kwam daar nog een punt bij. De warmte.Antwerpen
Vele ideeën, waaronder Antwerpen. Maar ja wat ga je dan doen in Antwerpen? Antwerpen is het geworden en we hebben er een hele dag van kunnen maken. En wat voor een dagtocht is het geworden!!!!
Dinsdag 27 augustus was het dan zover. 109 mensen hadden zich opgegeven om met ons mee te gaan. Twee bussen praktisch vol. Een mooi resultaat. De bussen zouden vanaf het bedrijfsrestaurant vertrekken om 8.15, maar de eerste mensen waren al rond half acht aanwezig. Gelet op de problemen bij de poort bij ons uitje naar Volkel had het bestuur goed overleg gevoerd met vertegenwoordigers op de basis. En het had resultaat. De namenlijst lag bij de poort, iedereen werd gecontroleerd en kon zonder problemen doorrijden. De enige die moeilijk de basis konden bereiken waren de bussen. Files zorgde voor enige vertraging. Rond kwart voor negen, nadat we extra flessen water hadden ingeladen, vertrokken we naar Temse een aantal kilometers onder Antwerpen.

Boot Verdi“Helaas” was onze toegezegde boot niet beschikbaar en moesten wij inschepen in een veel luxere boot. Wij hebben er geen klachten over gehoord. Aan boord werden we goed verwend. Er was koffie, appelflap met broodjes en op eigen kosten was er drank. De eerste Belgische biertjes gingen dus ook al snel over de toonbank. En we hadden uitstekend weer dus na de snelle hap gingen velen naar het bovendek waar we begeleid door een goede uitleg op weg gingen naar Antwerpen.
Red Star Line MuseumIn Antwerpen stonden de bussen weer klaar om ons te vervoeren naar het Red Star Line Museum. Dit museum is ondergebracht in de gerestaureerde vertrekloodsen van de scheepvaartmaatschappij. In deze loodsen vond het inschepingsproces plaats van de landverhuizers die (vanuit geheel Europa) naar Amerika wilden emigreren. Ze werden gecontroleerd ontsmet en zelfs hun karige bagage. Het gaf een heel goed inzicht hoe het toen geweest moest zijn. Na het museum terug naar het centrum waar iedereen de tijd kreeg om Antwerpen verder te ontdekken. Het was warm en we hadden een drukke dag, dus ik denk dat het zicht op de vele terrassen ervoor gezorgd heeft dat velenn niet verder gekomen zijn dan deze terrasjes.
Om vijf uur begonnen we aan de terugweg naar Molenschot, waar we het diner zouden gebruiken. Ondanks het tijdstip vielen de files niet tegen. De Drie Linden

Rond half zeven waren we bij de Drie Linden in Molenschot.Maaltijd in de Drie Linden Daar stond een perfecte maaltijd te wachten. Aangezien het de gehele dag warm was geweest, was de temperatuur in het restaurant wel een uitdaging. Maar ondanks de hitte werd er goed gegeten en ging het koude toetje erin als de spreekwoordelijke koek.
Om 9 uur terug naar de basis. Moe maar met een zeer goed gevoel was de conclusie dat het weer een mooie dag was. Het is de organisatie van de postactieven Gilze Rijen weer gelukt om een mooie dag te organiseren.

Bedankt.

 

 

 

 

 

Foto's dagtocht antwerpen