Airborne MuseumTwee jaar lang is het niet mogelijk geweest een dagtocht te organiseren, maar nu is het weer zover: op woensdag 24 augustus gaan we naar Arnhem en Oosterbeek.

We vertrekken om 09.00 uur van de vliegbasis richting Oosterbeek, waar we rond 10.30 aankomen bij het recentelijk vernieuwde Airborne Museum. Na een korte introductie door een tweetal gidsen kunt u daarna op eigen gelegenheid en ondersteund door een audiogids het museum bezoeken.

Na afloop van het bezoek rijden we naar het centrum van Arnhem waar u uw tijd naar eigen inzicht kan besteden. Bijvoorbeeld uitgebreid lunchen, het centrum verkennen, shoppen, op het terras zitten of iets geheel anders ondernemen.

Aansluitend vertrekken we met de bus naar Bronbeek, waar we rond 16.30 uur aan denken te komen. Indien u wilt, kunt u het landgoed met buitenexpositie bezoeken, als u dat niet wilt kunt u alvast naar de Kumpulan voor een aperitief.

In de Kumpulan gaan we genieten van het bekende overheerlijke Indische buffet. De consumpties in de Kumpulan zijn voor eigen rekening.Brombeek

Toen we de dagtocht gingen plannen schrokken we eerlijk gezegd van de prijzen. Die waren sinds de laatste dagtocht enorm gestegen. De eerdergenoemde vaartocht bleek daarom niet mogelijk zonder een exorbitante eigen bijdrage te vragen. 

Separaat heeft u een brief of mail onvangen voor de kosten. U kunt zich inschrijven voor de dagtocht door de kosten over te maken op ons bankrekeningnummer: NL81ABNA062 537 1682 t.n.v. Vereniging CGPA Regio Gilze-Rijen onder vermelding van “aantal personen en Dagtocht”. Het verschuldigde bedrag dient uiterlijk 14 augustus te zijn overgemaakt. Zoals bekend zijn introducés niet toegestaan. Uw partner (mits lid van onze vereniging) is natuurlijk welkom.

De toegang tot het museum is gratis voor bezoekers met een museumkaart en houders van een defensie- of veteranenpas krijgen korting. Graag horen we van u of u in het bezit bent van een museumkaart of defensie- of veteranen pas. Graag via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U dient de betreffende kaart op 24 augustus ook mee te nemen.

Meldt u zich a.u.b. altijd even af als u uiteindelijk toch niet deelneemt aan de dagtocht, ook al is dit op korte termijn voor aanvang. Afmelden kan via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vanaf 20 augustus via telefoonnummer 06- 30866956.

Tijdens de dagtocht worden foto’s gemaakt die later mogelijk openbaar worden gedeeld (bijvoorbeeld via onze website). Als u niet wilt dat u herkenbaar op de foto komt, wordt u verzocht dit bij het bestuur aan te geven.

Op 24 augustus staan alle leden op de toegangslijst van de vliegbasis. U krijgt toegang op basis van die toegangslijst, samen met een geldige defensiepas, een veteranenpas of postactievenpas. Dit altijd in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.

In bijlage vindt u het globale tijdschema van de dag een een aantal links naar de diverse activiteiten van de dag.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens op woensdag 24 augustus.

namens het bestuur,

Ton Bijl
Secretaris